Nyd det gode
Lamme bleu  og squashbrød
Bedømmelse  (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Lamme bleu og squashbrød

Lammefilet med fyld af krydderier og fast ost - server med ovnbagt naanbrød med fyld af squach, hvidløg og revet ost.

Antal portioner

Squashbrød

  • 2 grønne squash i brede tynde strimler (ca. 450 g)
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g groftrevet Castello® Aged Emmental
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 naanbrød

Lamme bleu

  • 25 g smør
  • 2 lammefileter (ca. 400 g)
  • 2 tsk friske oreganoblade
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g Castello® Aged Emmental i tynde skiver

Pynt

  • friske oreganoblade

Squashbrød

Drys squashstrimlerne med salt og lad dem stå i ca. 15 min. Skyl dem og lad dem dryppe godt af - dup dem evt. godt i et viskestykke. Vend squashstrimlerne sammen med ost og hvidløg. Læg brødene på en plade med bagepapir og fordel squashblandingen herpå. Bag squashbrødene midt i ovnen - til de er let gyldne.

Lamme bleu

Rens imens lammefileterne, del dem på midten og skær dem næsten helt igennem på langs. Åbn dem og bank dem let flade. Fordel oregano, salt og peber på kødet. Læg osten på og fold lammefileterne sammen. Hold dem evt. sammen med en kødnål. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun lamme bleuérne ca. 1 min. på hver side. Skru ned og steg dem færdige ca. 8 min. i alt - vend af og til.

Del de bagte squashbrød og anret dem på tallerkener sammen med de stegte lamme bleu. Drys med frisk oregano og server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn

Tip

I stedet for Castello® Aged Emmental kan du bruge Castello® Aged Cheddar.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8348 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 43 %