Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater
Bedømmelse (6)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Langtidsstegt kalvefilet og fyldte tomater

Lækker nordisk inspireret hovedret - når der skal gøres noget ekstra.

Antal portioner
  • 800 g kalvefilet med fedtkant - skåret af kalvekam
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk vindruekerneolie

Fyldte tomater

  • 4 store blommetomater
  • 50 g bacon i små tern
  • 1 finthakket chalotteløg
  • 50 g finthakkede champignoner
  • 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 50 g Castello® Marquis - i små tern
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk rasp

Tilbehør

  • 100 g blandet grøn salat af hoved-, romaine- og egeløvsalat
  • 240 g flutes

Del kalvefileten på langs i 2 stykker, rids kødets fedtkant og drys med salt og peber. Lad olien blive varm i en pande. Brun de 2 stykker kød på alle sider i ca. 3 min. og læg dem i en smurt bradepande.

Fyldte tomater

Del tomaterne på langs og skrab kernerne ud med en teske. Tør tomaterne godt i køkkenrulle og læg dem i bradepanden ved siden af de 2 stykker kalvefilet.

Læg baconternene i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Tilsæt løg og champignoner og steg i yderligere ca. 4 min., stadig ved jævn varme. Tilsæt fløde, ost, salt og peber. Lad blandingen koge i ca. 2 min. - rør af og til. Smag til. Fordel cremen i tomaterne og drys dem med rasp. Steg kød og tomater midt i ovnen.

Tag de 2 stykker kalvefilet ud efter ca. 55 min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°. Steg evt. kødet færdigt de sidste 10 min. Lad det stå tildækket mens tomaterne bliver grillede. Grill tomaterne øverst i ovnen til de er gyldne.

Ved serveringen

Skær kalvefileten i tynde skiver og anret dem på tallerkener sammen med de fyldte tomater.

Tips

Hvis man ønsker kødet mere gennemstegt, kan man vente med at tage kødet ud til det er 65°.

De fyldte tomater kan også bruges til fx brunch.

Stegetid

Ca. 1 time og 5 min. ved 100°.

Grill

Ca. 1 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %