Leverpostej

Nem opskrift til at lave din egen leverpostej uden at svine hele køkkenet til.
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Leverpostej

Nem opskrift til at lave din egen leverpostej uden at svine hele køkkenet til.

5 personer pr. portion

Antal portioner
  • 300 g svinelever i mindre stykker
  • ¼ liter mælk
  • 150 g smeltet smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 zittauerløg i både
  • ½ dl friske oreganoblade
  • 1 æg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Hak leveren i en food processor/hurtighakker ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Kom de øvrige ingredienser i skålen i nævnte rækkefølge og hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Fordel leverblandingen i 4 forme (a ca. 2½ dl) og bag postejerne midt i ovnen.

Tip

Leverpostejerne kan fryses rå. Bag dem uden optøning. Sæt dem i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 45 min.

Bagetid

Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 40 min.

Tips

Leverpostejerne kan fryses ubagte.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15353 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 39 %
Print