Lun perlespeltsalat med stegte æbler
Bedømmelse (6)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Lun perlespeltsalat med stegte æbler

Stegte æbler og løg i en salat giver en ny smagsoplevelse.

Antal portioner
  • 320 g perlespelt (ca. 4 dl)
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 3 soltørrede tomater i olie - drænede (gem olien)
  • 4 rødkindede æbler i både, fx gråsten
  • 2 hakkede rødløg
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern - afdryppede
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • 50 g ristede pinjekerner

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinekoteletter, andebryst eller svinemørbrad

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær de soltørrede tomater i små tern. Lad 1 spsk af olien fra tomaterne blive varm i en pande. Steg æbler og løg i ca. 2 min.

Bland den lune perlespelt med tomattern, 1 spsk olie fra tomaterne, appelsinsaft, honning, salt og peber. Vend de stegte æbler og løg i spelten sammen med ost og spinatblade (gem lidt til pynt). Smag til. Drys med pinjekerner og resten af spinaten og server den lune perlespeltsalat sammen med det stegte kød.

Tip

Perlespeltsalaten kan også spises kold.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 0 %

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

Til denne salat med enten and eller gris vil en rødvin fra Sydrhône være lækker, fx en vacqeyras, sablet, eller plan de dieu Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til oksekød