Marcipankage
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Marcipankage

Kage af gærdej med marcipan og citronskal og tilbehør af hindbær og fraiche.

Antal portioner

6 stykker pr. kage

Dej

  • 10 g gær
  • 1 spsk mælk
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 240 g hvedemel (4 dl)

Fyld

  • 100 g revet ren, rå marcipan

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • 12 spsk sukker

Tilbehør

  • 200 g hindbær
  • 14 liter Karolines Køkken® Cremefraiche 18%

Dej

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 stykker og rul dem ud til runde plader - ca. 30 cm i diameter. Læg den ene dejplade på en bageplade med bagepapir.

Fyld

Fordel marcipanen på dejpladen (ikke helt ud til kanten) og læg den anden plade over. Rul pladernes kanter sammen mod midten (2 cm bred kant). Pensl med æg og drys med sukker. Bag den midt i ovnen. Server kagen lun.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,8 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %