Pærekage med marcipan

Pærekage med marcipan

60+ min
Fryseegnet
Pærekage med marcipan... Denne pærekage er en skøn og lækker bradepandekage, der både kan laves med friske pærer og pærer fra dåse. Pærekagen er god at tage med på farten - prøv fx denne nemme pærekage med marcipan næste gang kollegaerne skal forkæles...

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Pærekage
  • Pisk smør og sukker godt sammen med en håndmixer. Pisk æggene i ét ad gangen - til blandingen bliver let og luftig.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt. Vend det i smørblandingen, skiftevis med mælken, og tilsæt marcipan og citronskal.
  • Beklæd en bradepande (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
  • Skræl pærerne og skær dem i tynde skiver. Stik pæreskiverne ned i dejen og drys med mandelflager. Bag kagen midt i ovnen.
  • Lad pærekagen afkøle let, drys med flormelis gennem en sigte og server med cremefraiche.
Tips
  • I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.
Energiindhold for hele retten:

26755 kJ / 6395 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1043 kJ / 249 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6 % 3,7 g
Kulhydrat: 50,2 % 30,8 g
Fedt: 43,8 % 12,4 g
Mere inspiration

Har du lyst til æblekage, så kan denne opskrift varmt anbefales.

Æblekage
60+ min
Æblekage
(181)

Ingredienser

Pærekage
250 g Blødt smør
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
3 Æg
375 g Hvedemel (ca. 6¼ dl)
1 spsk Bagepulver
1 tsk Stødt kardemomme
½ tsk Groft salt
2½ dl Mælk
200 g Groftrevet marcipan
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
5 Faste, modne pærer
15 g Mandelflager
Tilbehør
2½ dl Creme fraiche
Pynt
Flormelis
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk