Marineret pasta med tigerrejer

Tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø med denne dejlige pastaret. Tigerrejerne passer perfekt med den hjemmelavede pesto.

Opskriften gælder for 12 personer

Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Marineret pasta med tigerrejer

Tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø med denne dejlige pastaret. Tigerrejerne passer perfekt med den hjemmelavede pesto.

Opskriften gælder for 12 personer

Marineret pasta

  • 250 g tørret hvid pasta, fx penne
  • 4 spsk vindruekerneolie
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • friskkværnet peber

Pesto

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Fremgangsmåde:

Marineret pasta

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i en sigte. Bland olie, løg, persille og peber i en stor skål og vend den varme pasta i. Stil skålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Pesto

Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Fordel den marinerede pasta på tallerkener. Læg en tynd ring af pesto uden om pastaen. Vend rejerne i citronsaft og anret dem på tallerkenerne. Drys med revet ost og pynt med basilikumblade.

Genveje

Pesto kan tilberedes dagen før. Pasta kan marineres dagen før - tag pastaen ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Tip

Du kan bage dit landbrød selv - se link.

Drikkevarer

Kælderkold, kraftig og fadlagret hvidvin - chardonnay eller rødvin - en ung, frisk valpolicella.

Tips

Pestoen kan fryses.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 21360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %
Print

Produkter i opskriften