Marineret pasta med tigerrejer
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Marineret pasta med tigerrejer

Tankerne flyver afsted til en smuk sydhavsø med denne dejlige pastaret. Tigerrejerne passer perfekt med den hjemmelavede pesto.

Opskriften gælder for 12 personer

Marineret pasta

  • 250 g tørret hvid pasta, fx penne
  • 4 spsk vindruekerneolie
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 dl hakket frisk persille
  • friskkværnet peber

Pesto

  • 2 dl olivenolie
  • 1 12 spsk pinjekerner
  • 1 stort pillet fed hvidløg
  • 50 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 12 tsk fint salt
  • 1 12 liter friske basilikumblade med bløde stilke (ca. 75 g)
  • 600 g pillede, kogte tigerrejer med halevifte (50-60 stk.)
  • 2 12 spsk friskpresset citronsaft
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 300 g landbrød

Marineret pasta

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad den dryppe af i en sigte. Bland olie, løg, persille og peber i en stor skål og vend den varme pasta i. Stil skålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Pesto

Kom olie, pinjekerner, hvidløg, ost og salt i et blenderglas. Blend ved langsomste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt basilikumblade med stilke og blend igen ved langsomste hastighed i ca. 30 sek. Stil pestoen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ved serveringen

Fordel den marinerede pasta på tallerkener. Læg en tynd ring af pesto uden om pastaen. Vend rejerne i citronsaft og anret dem på tallerkenerne. Drys med revet ost og pynt med basilikumblade.

Genveje

Pesto kan tilberedes dagen før. Pasta kan marineres dagen før - tag pastaen ud af køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Tip

Du kan bage dit landbrød selv - se link.

Drikkevarer

Kælderkold, kraftig og fadlagret hvidvin - chardonnay eller rødvin - en ung, frisk valpolicella.

Tips

Frysetip: Pestoen kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %