Marineret svinekam
Bedømmelse (7)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Marineret svinekam

Med en marinade med tør rødvin, laurbærblade, hvid peber og dejlig frisk timian får svinekammen uden svær en fantastisk smag. Glæd dig til at nyde kødet med den dejlige sauce.

Antal portioner
  • 4 dl tør rødvin
  • 5 laurbærblade
  • 5 letknuste hvide peberkorn
  • 6 kviste frisk timian
  • 2 hakkede mellemstore zittauerløg
  • 14 selleri skåret i strimler
  • 1 12 kg svinekamme uden svær
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 34 dl vand
  • 1 12 dl hvedemel
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • kulør

Tilbehør farmordressing - se link

  • 1 12 kg kartofler og

Indkluderet i opskriften

Bland rødvin med krydderier, løg og selleri. Læg svinekammen i et fad, som slutter godt op omkring den. Hæld marinaden over. Lad svinekammen trække 1-2 døgn i køleskab, vend den af og til. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun svinekammen godt. Hæld marinaden ved og tilsæt salt og peber. Lad svinekammen stege ca. 45 min. på hver side. Si skyen og gem den.

Sauce

Kom sky og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad den koge op. Rør en jævning af vand og mel og jævn skyen. Lad den koge godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt kulør.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 22840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 0 %

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Her vil en god côtes-du-rhône virkelig klæde kødet og komme til sin ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam