Muslinger i karrycreme
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Muslinger i karrycreme

Muslinger i hvidvin og fløde er skønt at spise i godt selskab.

Antal portioner
  • 1 kg friske blåmuslinger i skal
  • 10 g smør
  • 34 tsk ostindisk karry
  • 4 gulerødder i skrå skiver (3 dl)
  • 3 små zittauerløg i tynde både
  • 2 12 dl hvidvin, fx riesling
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Pynt

  • hakket frisk bredbladet persille

Tilbehør

  • 100 g flutes

Skyl og skrub muslingerne grundigt med en stiv børste. Fjern "skægget". Kasser de muslinger der ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet.

Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad den bruse af. Kom grønsagerne i og svits dem i ½ min. Tilsæt hvidvin, salt og peber og bring det i kog. Kom derefter muslingerne i gryden og damp dem ved kraftig varme og under låg i 4 min. - ryst gryden nogle gange (hold på låget). Hæld væden fra muslingerne over i en lille gryde. Tilsæt fløde og bring det i kog. Kog cremen ved svag varme og under omrøring i 3 min. Smag til.

Fordel muslinger og grønsager i dybe tallerkener. Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig. Hæld karrycremen over de varme muslinger, pynt med persille og spis flutes til.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 5160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 44 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: