Muslingesuppe med karry og rismelsstænger
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Muslingesuppe med karry og rismelsstænger

Lækker og let indiskinspireret forret.

Antal portioner

Rismelsstænger

  • 12 liter sødmælk
  • 2 dl rismel
  • 1 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 50 g koldt smør i små stykker

Muslingesuppe

  • 2 12 kg friske blåmuslinger
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1 dl vand
  • 1 liter bredbladet persille
  • 25 g smør
  • 12 tsk ostindisk karry
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 liter kogelage fra muslingerne
  • 7 gulerødder i tynde stave
  • 12 liter sødmælk
  • 14 tsk safrantråde
  • 34 tsk groft salt

Pynt

  • hakket bredbladet persille
  • finthakket forårsløg

Rismelsstænger

Bring mælken i kog i en lille tykbundet gryde. Drys rismel, salt og peber i under omrøring. Kog grøden ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 6 min. - grøden bliver meget tyk. Tag gryden af varmen og rør smørret i. Beklæd en lille bradepande (ca. 4 x 22 x 29 cm) med bagepapir. Fordel grøden i bunden af bradepanden. Bank formen i bordet så grøden bliver helt fast og glat i overfladen. Stil grøden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne til næste dag.

Vend rismelsgrøden ud på et spækbræt og fjern bagepapiret. Skær kanterne rent og skær derefter "grøden" i aflange strimler (a ca. 2 x 20 cm). Dæk en bageplade med alufolie og pensl med smør. Fordel rismelsstykkerne på pladen og grill dem næstøverst. Grill rismelsstængerne ca. 5 min. på den ene side og 3 min. på den anden, eller til de er let gyldne. Lad rismelsstængerne køle af.

Muslingesuppe

Skyl og skrub muslingerne godt med en stiv børste. Kasser de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod køkkenbordet. Bring hvidvin, vand og persille i kog i en stor gryde. Tilsæt muslingerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Ryst gryden 2-3 gange under kogningen. Læg et klæde i en sigte og si kogelagen over i en skål. Kasser de muslinger der ikke har åbnet sig og tag resten ud af skallerne. Gem 8 muslinger i skal - til pynt.

Smelt smørret i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Rør mel i og bag blandingen godt sammen i ca. 2 min. Pisk kogelagen fra muslingerne i lidt efter lidt. Knus safrantrådene i saltet og kom det i suppen sammen med gulerødderne. Kog suppen ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom mælk og muslinger i og bring suppen til kogepunktet. Smag muslingesuppen til og server den i varme, dybe tallerkener. Pynt hver tallerken med en musling i skal, persille og forårsløg.

Tip

Gulerødderne kan erstattes af kartofler i små tern. Kog kartoffelternene i ca. 5 min.

Grill

Ca. 8 min.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 43 %
  • Alkohol: 0 %