Nektarinsalat med sorte og grønne oliven
Bedømmelse (8)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Nektarinsalat med sorte og grønne oliven

En meget smuk, sprød og lækker salat.

Antal portioner
  • 50 g renset rucolasalat
  • 4 modne nektariner eller ferskener i både
  • 1 rødløg i meget tynde ringe
  • 100 g sorte og grønne oliven
  • 1 12 spsk olivenolie
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med persille og hvidløg
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 2 spsk friske mynteblade
  • 14 tsk havsalt
  • groftkværnet peber

Fordel rucolaen på 4 tallerkener. Anret nektariner, rødløg og de sorte og grønne oliven på salatbladene. Dryp olien over salaten. Lad osteternene dryppe af i en sigte og fordel dem på salaten. Dryp med citronsaft og drys med mynte, salt og peber.

Tips

Myntebladene kan evt. klippes i tynde strimler.

Salaten smager dejligt sammen med grillstegt fisk, kylling eller en oksebøf.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 66 %
  • Alkohol: 0 %

Malvasia Toscana, Italien

Kan du finde en hvidvin på malvasiadruen, vil den være perfekt her. Ellers en vermentino eller en sauvignon blanc Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad