Nøddestegt kylling med pasta
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Nøddestegt kylling med pasta

Hasselnødder og citrongræs giver ny smag og struktur til pastaretten med kylling.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • 50 g blødt smør
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pasta

  • 300 g tørret hvid pasta, fx fettuccine
  • 3 liter vand
  • 1 12 spsk groft salt
  • 1 spsk finthakket citrongræs
  • 500 g rensede friske haricots verts
  • 1 dl kogende pastavand

Tilbehør

  • 75 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Rens og skyl kyllingen (klip evt. vingespidser og gump af). Tør kyllingen grundigt med et stykke køkkenrulle. Rør smørret sammen med nødder, citrongræs, salt og peber. Adskil forsigtigt skindet fra brystkødet med fingrene og fordel smørblandingen under skindet på bryst og ved lårene. Luk kyllingen med kødnåle og bind evt. lårene sammen med bomuldsgarn.

Gnid kyllingen udvendigt med salt og peber og læg den i en lille bradepande (ca. 22 x 30 cm). Steg kyllingen næstnederst i ovnen til den er gylden og gennemstegt. Dryp lidt af stegeskyen over kyllingen under stegningen.

Pasta

Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og citrongræs og kog den efter anvisningen på emballagen. Tilsæt bønnerne og lad dem koge med de sidste 2 min. af kogetiden. Skær kyllingen i mindre stykker og anret dem på et varmt fad. Hold kyllingen varm. Tag 1 dl af pastavandet fra og hæld det i bradepanden til stegeskyen. Hæld derefter pastaen til afdrypning og vend den i skyen. Anret pasta med bønner i en stor varm skål og server straks sammen med nøddestegt kylling og revet ost.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min