Oksesatay med peanutdressing

Satay kender vi fra Thailand og er små lækre spyd af marineret, grillet kød serveret med en sauce.

Opskriften gælder for 10 personer

Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Oksesatay med peanutdressing

Satay kender vi fra Thailand og er små lækre spyd af marineret, grillet kød serveret med en sauce.

Opskriften gælder for 10 personer

Oksesatay

  • 40 tynde bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 1200 g okseklump
  • 1½ dl japansk sojasauce
  • 1½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1½ spsk olie til stegning

Peanutsdressing

Grøntsager

  • 2½ agurk
  • 2 røde peberfrugter i strimler
  • 10 små nye gulerødder

Pynt

  • saltede peanuts

Tilbehør

  • 600 g landbrød

Fremgangsmåde:

Oksesatay

Læg spyddene i koldt vand. Afpuds kødet for evt. hinder. Skær kødet i ½ cm skiver. Skær hver skive i 1½ cm brede strimler - ca. 7 cm lange. Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.

Peanutdressing

Vend det syrnede produkt sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Grøntsager

Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernene. Skær agurkerne i lange tynde stave. Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.

Oksesatay, fortsat

Fordel kødet på spyddene, 3-4 stykker kød pr. spyd. Steg spyddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.

Ved serveringen

Hæld peanutdressingen i skåle og server til grøntsagerne og de varme spyd.

Tip

Peberfrugt kan erstattes af lange, milde røde chilipebere.

Oksesatay kan steges dagen før og varmes i ovnen ca. 5 min. ved 200 grader. Peanutdressingen kan tilberedes nogle timer i forvejen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 35 %
Print