Pandekager med gratineret rabarberkompot
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Pandekager med gratineret rabarberkompot

En skøn dessert både til børn og voksne. Den milde hytteost passer godt til den skarpe rabarber.

Antal portioner

8 personer pr. portion

Pandekager

  • 3 æg
  • 1 spsk sukker
  • 12 tsk groft salt
  • 2 12 dl vand
  • 175 g hvedemel (3 dl)
  • 250 g Karolines Køkken® Hytteost 4%

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber
  • 1 spsk vand
  • 100 g sukker (1 14 dl)
  • 12 vaniljestænger - kornene heraf
  • 50 g ristede grofthakkede mandler

Hytteosttopping

  • 200 g Karolines Køkken® Hytteost 4%
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • Arla Kærgården® Steg & Bag - til stegning

Pynt

  • friske mynteblade

Pandekager

Pisk æg, sukker, salt og vand sammen. Pisk melet i til blandingen er jævn. Tilsæt hytteosten og stil blandingen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Rabarberkompot

Rens og skær imens rabarberne i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand, sukker og vaniljekorn. Bring blandingen i kog og den ved jævn varme i 8-10 min. Tilsæt de ristede mandler og lad rabarberkompotten køle let af.

Kom lidt fedtstof i en pande (ca. 22 cm i diameter) og bag pandekagerne - ca. ¾ dl dej pr stk. Vend dem efter ca. 1½ min. og bag dem færdig på den anden side i yderligere ca. 1½ min. (pandekagerne bliver ca. 18 i diameter).

Hytteosttopping

Vend hytteost, sukker og citronskal sammen. Fold pandekagern i trekanter og kom lidt rabarberkompot heri. Stil dem i fx en kop eller lille flad skål på en bageplade. Gratiner pandekagerne i ovnen – til de er godt varme. Tag dem ud og fordel hytteosten herpå. Gratiner dem igen og server straks.

Tip

Du kan bruge frosne rabarber i mindre stykker.

Gratinering for pandekager og rabarberkompot

Ca. 5 min. ved 225°.

Gratinering med hytteosttopping

Ca. 2 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min