Pasta med kødsauce
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 30 min

Pasta med kødsauce

En klassiker....elsket af både børn og voksne. Og her med masser af grønsager (i skjul).

Antal portioner
  • 1 squash
  • 4 zittauerløg i grove stykker
  • 3 små pillede fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 25 g smør
  • 200 g hakket oksekød (ca. 12% fedt)
  • 1 12 spsk tørret basilikum
  • 12 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 400 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Skræl, med en kartoffelskræller, lidt af squashens grønne skal. Hak skallen fint og gem den til pynt. Skær squashen i grove stykker og kom dem i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg og flåede tomater med væde. Hak grønsagerne ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødet ca. 1 min., til det smuldrer og skifter farve. Tag gryden af varmen og tilsæt de hakkede grønsager sammen med basilikum, sukker, salt og peber (saucen kan sprøjte). Sæt gryden tilbage på varmen og kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Smag "kødsaucen" til.

Kog imens pastaen, i en stor gryde, efter anvisningen på emballagen. Pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pastaen dryppe af i en sigte og vend den i "kødsaucen". Kom straks retten i en stor, varm skål og pynt med den finthakkede squash. Server osten i en skål ved siden af.

Mad til i morgen

Er der "kødsauce" tilovers, så brug den evt. i en nem kartoffelmoussaka. Læg "kødsaucen" i et ovnfast fad - lagvis med kartoffelskiver og mornaysauce. Bag retten i ovnen, til kartoflerne er møre.

Tips

Frysetip: Kødsaucen kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %