Pavlova - marengskage med frugt

Pavlova - opskrift på en overdådig marengsbaseret dessert opkaldt efter den russiske ballarina Anna Pavlova (1881-1931).
Antal portioner
Bedømmelse (49 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pavlova - marengskage med frugt

Pavlova - opskrift på en overdådig marengsbaseret dessert opkaldt efter den russiske ballarina Anna Pavlova (1881-1931).

Antal portioner

  • 4 æggehvider
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 50 g knuste tvebakker (ca. 2 dl)

Likørflødeskum

  • 200 g friske blåbær
  • 200 g friske hindbær
  • 200 g friske kirsebær

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 2 min. til marengsblandingen bliver sej. Vend forsigtigt mandler og tvebakker i. Læg et stykke bagepapir på en plade og tegn en cirkel (ca. 22 cm i diameter). Læg . af marengsblandingen i 6 bunker i cirklen, så den fyldes ud til én bund. Læg resten af blandingen i 5 løse toppe rundt omkring på bagepladen. Bag bund og toppe midt i ovnen. Lad dem køle af.

Likørflødeskum

Pisk fløden til et let skum. Vend forsigtigt orangelikør og flormelis i og smag til.

Kom 2/3 af likørflødeskummet på bunden. Fordel herpå halvdelen af frugten, de 5 toppe og til sidst resten af flødeskummet og frugten. Pynt kagen med citronmelisseblade og server den straks.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 150°. Skru ned til 125° og bag videre i ca. 1 time og 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 2 %
Print