Pirogger med mandler og hot salsa
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Pirogger med mandler og hot salsa

Lækre trekantede brød med fyld er perfekte til buffetbordet - både formiddag, eftermiddag og aften.

Opskriften gælder for 24 personer

  • 100 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 1 tsk sukker
  • 1 12 tsk groft salt
  • 300 g sigtemel (5 12 dl)
  • 300 g hvedemel (5 dl)

Fyld

  • 200 g smuttede mandler
  • 25 g smør
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 2 dl stærk salsa - krydret tomatsauce
  • 400 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 3 spsk vand
  • 3 spsk hvedemel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fyld

Kom imens mandlerne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Hak mandlerne groft. Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits peberfrugterne i ca. 2 min. Bland salsa, ristede mandler, hytteost, sukker og salt med de svitsede peberfrugter.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 portioner og rul en portion ud til en firkantet plade (ca. 24 x 36 cm). Del dejpladen én gang på den lange led og to gange på den korte - til 6 firkanter (a ca. 12 x 12 cm). Fordel ca. 3 spsk fyld på hver firkant - lad ca. 2 cm dej være fri langs kanten. Rør vand og mel sammen og pensl med lidt "melklister" på kanterne. Fold dejen ind over fyldet - til trekantede pirogger. Pres kanterne godt sammen med en gaffel på både for- og bagside. Lav resten af piroggerne på samme måde og læg dem på plader med bagepapir. Bag piroggerne i ovnen. Server piroggerne lune - men ikke brandvarme.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - varmluft.

Tips

Frysetip: Tag piroggerne direkte fra fryseren og lun dem i ovnen, 15-20 min. ved 200° - varmluft.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 20970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: