Pulled pork
Bedømmelse (27)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Pulled pork

Det er så mørt så man næsten kan tygge det med øjenbrynene - simpelthen bare godt.

Antal portioner
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 dl tomatketchup
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 12 tsk stødt spidskommen
  • 1 12 tsk groft salt
  • 1 stort finthakket zittauerløg
  • 3 små finthakkede fed hvidløg

Tilbehør

  • 2 liter fintstrimlet icebergsalat
  • 1 dåse afdryppede sorte bønner (400 g)
  • 2 avocadoer i skiver
  • 2 dl tomatsalsa
  • 3 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 360 g groft brød

Pynt

  • rød chilipeber i tynde ringe

Læg kødet i et ovnfast fad. Rør ketchup, paprika, chili, koriander, spidskommen og salt sammen. Gnid blandingen godt ind i kødet, drys med løgene og hæld vand ved. Dæk med alufolie og steg kødet midt i ovnen. Lad kødet køle let af. Læg det på et spækbræt og riv det fra hinanden med to gafler. Fjern eventuelt fedt, brusk og sener. Kom det rene kød tilbage i fadet og bland det godt sammen med ketchupblandingen. Server med salat, bønner, avocado, salsa, det syrnede produkt og brød. Pynt med chili.

Tip

Når kødet er mørt kan du skrue ovnen op til 225° i ½ time for at få kødets overflade sprød. Eller hvis det er sommer så brug grillen.

Stegetid

Ca. 4 timer ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 37 %
  • Alkohol: 0 %