Pulled pork

Opskrift på pulled pork med marinade (rub), som du gnider ind i kødet, inden det bliver langtidsstegt i ovnen eller på grillen. Pulled pork bliver så mørt, at du næsten kan tygge det med øjenbrynene. Servér med brød og salat eller coleslaw - eller brug det som fyld i en pulled pork burger.
Bedømmelse (55 vurderinger)

Min bedømmelse:

Pulled pork

Opskrift på pulled pork med marinade (rub), som du gnider ind i kødet, inden det bliver langtidsstegt i ovnen eller på grillen. Pulled pork bliver så mørt, at du næsten kan tygge det med øjenbrynene. Servér med brød og salat eller coleslaw - eller brug det som fyld i en pulled pork burger.

Antal portioner

Marinade (rub) til pulled pork

  • 1 dl tomatketchup
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk stødt chili
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 kg nakkefilet
  • 1 stort finthakket zittauerløg
  • 1 små finthakkede fed hvidløgsfed
  • ½ dl vand

Tilbehør

  • 2 liter fintstrimlet icebergsalat
  • 1 dåse afdryppede sorte bønner (ca. 400 g)
  • 2 avocadoer i skiver
  • 2 dl tomatsalsa
  • 3 dl Cheasy® fraiche 5%
  • 360 g groft brød

Pynt

  • røde chilipebre i tynde ringe

Fremgangsmåde:

Marinade (rub) til pulled pork

Rør ketchup, paprika, chili, koriander, spidskommen og salt sammen til en marinade.

Læg kødet i et ovnfast fad. Gnid marinaden godt ind i kødet, drys med løgene og hæld vand ved. Dæk med alufolie og steg kødet midt i ovnen. Lad kødet køle let af. Læg det på et spækbræt og riv det fra hinanden med to gafler. Fjern eventuelt fedt, brusk og sener. Kom det rene kød tilbage i fadet og bland det godt sammen med ketchupblandingen.

Server med salat, bønner, avocado, salsa, det syrnede produkt og brød. Pynt med chili.

Stegetid

Ca. 4 timer ved 150° - traditionel ovn.

Tips

Når kødet er mørt kan du skrue ovnen op til 225° i ½ time for at få kødets overflade sprød. Eller hvis det er sommer så brug grillen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,2 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 37 %
Print