Risotto med svampe
Bedømmelse (31)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Risotto med svampe

Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 225 g champignoner i halve og kvarte
  • 25 g smør
  • 1 stort hakket zittauerløg (2 dl)
  • 2 dl risottoris
  • 4 dl grønsagsbouillon
  • 3 dl fintrevet Riberhus® ML 16 (30+)
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakket frisk persille

Tilbehør

  • 120 g landbrød

Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved kraftig varme i 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.

Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ min. Tilsæt ris og svits ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i 15 min. eller til risene er møre.

Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.

I stedet for risottoris kan du bruge grødris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 0 %