Ristet brød med kyllingelevermousse
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Ristet brød med kyllingelevermousse

Denne mousse af kyllingelever er perfekt, også til tapas.

Antal portioner

Kyllingelevermousse

  • 500 g optøede, frosne kyllingelevere
  • 10 g smør
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 1 tsk tørret timian
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kogt kartoffel i mindre stykker
  • 12 dl tomatketchup
  • 12 liter fintstrimlet romainesalat
  • 1 squash i stave
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter
  • 75 g sorte oliven
  • 75 g syltede løg
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 8 skiver landbrød

Kyllingelevermousse

Rens kyllingeleverne for sener og hinder og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kyllingeleverne ved jævn varme i ca. 2 min. Skru op til kraftig varme og vend leverne. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 3 min. Kom fløden i panden og drys med timian, salt og peber. Kog blandingen i ca. 1 min. Tag 3-4 levere fra og skær dem i små tern. Kom de hele levere med fløde i en skål og blend dem med en stavblender sammen med kartoffel og tomatketchup. Vend de små levertern i moussen.

Anret salat, squash, ærter, oliven og syltede løg på tallerkener. Drys med salt og peber.

Ved serveringen

Rist landbrødet og smør det med den lune eller kolde kyllingelevermousse. Server brødet sammen med salaten.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %