Salat med andebryst og auberginer
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Salat med andebryst og auberginer

Skøn mættende salat med skiver af andebryst, kikærter, aubergine og appelsindressing.

Opskriften gælder for 12 personer

  • 5 andebryster (a ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 auberginer
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 12 tsk groft salt
  • 400 g renset blandet salat, fx spinat og egeløvssalat
  • 12 bundter bredbladet persille
  • 1 dåse kogte kikært
  • 150 g pinjekerner

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lille knust fed hvidløg

Pynt

  • fintstrimlet appelsinskal (usprøjtet)

Hertil - ajvardip - se link

Indkluderet i opskriften

Rids skindet på andebrysterne, og drys dem med salt og peber. Steg dem i en pande ved jævn varme: Først på skindsiden, til denne er gylden, derefter på kødsiden, 16-18 minutter i alt. Pak kødet ind i alufolie og stil det i køleskabet indtil servering. Skær auberginerne i 8 skiver hver på langs. Pensl skiverne med olivenolie og steg dem et par minutter på en meget varm grillpande. Drys med salt. Skyl og tør persille og salat. Befri persillen for stilkene. Skyl kikærterne i koldt vand og lad dem dryppe af. Rist pinjekernerne gyldne i en tør pande.

Dressing:

Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.

Ved serveringen

Skær andebrystkødet i tynde skiver på tværs af fibrene. Anret salat, persille, kikærter, aubergine og andekød på fade eller tallerkener. Hæld dressingen over og drys med pinjekerner og appelsinskal og server straks sammen ajvar-dip.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,8 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %