Salat med sprøde ostecroutoner, smilende æg og kapers
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Salat med sprøde ostecroutoner, smilende æg og kapers

Smagfuld frokostanretning med grønne bønner og frisk romainesalat.

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g smuttede mandler
  • 4 æg

Sprøde ostecroutoner

  • 75 g Castello® Danablu 50+
  • 1 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 175 g franskbrød i grove stykker
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 liter renset romainesalat i grove stykker
  • 400 g kogte grønne bønner
  • 1 rødløg i tynde både
  • 3 spsk kapers
  • 50 g smuldret Castello® Danablu 50+
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Lad olien blive varm i en pande og rist mandlerne ved jævn varme i ca. 4 min. - eller til de er gyldne. Lad dem køle af i olien.

Kom æggene i en gryde med et par cm koldt vand. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min., pil dem og del dem i kvarte.

Sprøde ostecroutoner

Kom imens ost og fedtstof i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i ca. 3 min - pisk det sammen til en jævn blanding. Kom brødet i en lille bradepande. Hæld osteblandingen over og drys med salt og peber. Bag croutonerne midt i ovnen - vend af og til.

Ved servering

Anret salat, bønner, rødløg, kapers og ost i en stor skål. Drys med salt og peber. Fordel mandler og olivenolie over salaten og pynt med ostecroutoner og de smilende æg. Server straks.

Tip

Ønsker du en mere mild ret kan du undlade den smuldrede ost i salaten.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 0 %