Shawarma med lam
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Shawarma med lam

Smagen i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten, en dejlig duft af krydderier.

Antal portioner
  • 400 g rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekøller, hals eller bov
  • 4 spsk vineddike
  • 12 tsk friskkværnet peber
  • 12 tsk stødt spidskommen
  • 12 tsk stødt koriander
  • 12 tsk stødt allehånde
  • 1 lille fed hvidløg
  • 34 tsk groft salt

Yoghurtdressing

  • 3 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 1 12 spsk tahin (ristet sesampasta)
  • 12 tsk groft salt
  • 8 pitabrød
  • 1 renset romainesalat skåret i strimler
  • 4 modne tomater i små stykker
  • 12 agurker i tern
  • 5 fintsnittede forårsløg

Fjern eventuelt fedt fra kødet. Skær kødet i små strimler og læg det i en skål. Hæld eddike og krydderier over og vend det rundt. Lad det trække i ca. ½ time. Hak hvidløg fint. Sæt panden over og hæld kød og marinade i, når den er rigtig varm - olie er ikke nødvendigt, med mindre kødet er meget magert. Sauter kødet til det begynder at blive brunt. Tilsæt hvidløg og salt og lad det stege yderligere ca. 1 min.

Yoghurtdressing

Rør yoghurten til en creme med tahin og salt. Smag til. Tahin gør yoghurten tykkere og rundere i smagen.

Server straks det ristede kød i lune pitabrød med grønsagerne samt yoghurtdressing.

Tips

Rester af en oksesteg kan på samme måde bruges til shawarma-kød. Ligesom råt lammekød i strimler, selvfølgelig også kan krydres og tilberedes på den måde.

Hvis dressingen krydres med lidt finthakket hvidløg og knust ristet spidskommen passer den som hånd i handske til kogte rødbeder -lune som kolde, eller som dip til rå grønsager.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 26 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 45 min