Shawarma med lam

Smagen i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten, en dejlig duft af krydderier.
Antal portioner
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Shawarma med lam

Smagen i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten, en dejlig duft af krydderier.

Antal portioner

  • 400 g rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekølle, hals eller bov
  • 4 spsk vineddike
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 lille fed hvidløgsfed
  • ¾ tsk groft salt

Yoghurtdressing

  • 8 pitabrød
  • 1 renset romainesalat skåret i strimler
  • 4 modne tomater i små stykker
  • ½ agurk i tern
  • 5 fintsnittede forårsløg

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelt fedt fra kødet. Skær kødet i små strimler og læg det i en skål. Hæld eddike og krydderier over og vend det rundt. Lad det trække i ca. ½ time. Hak hvidløg fint. Sæt panden over og hæld kød og marinade i, når den er rigtig varm - olie er ikke nødvendigt, med mindre kødet er meget magert. Sauter kødet til det begynder at blive brunt. Tilsæt hvidløg og salt og lad det stege yderligere ca. 1 min.

Yoghurtdressing

Rør yoghurten til en creme med tahin og salt. Smag til. Tahin gør yoghurten tykkere og rundere i smagen.

Server straks det ristede kød i lune pitabrød med grøntsagerne samt yoghurtdressing.

Tips

Rester af en oksesteg kan på samme måde bruges til shawarma-kød. Ligesom råt lammekød i strimler, selvfølgelig også kan krydres og tilberedes på den måde.

Hvis dressingen krydres med lidt finthakket hvidløg og knust ristet spidskommen passer den som hånd i handske til kogte rødbeder -lune som kolde, eller som dip til rå grøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 26 %
Print