Sild i karrylage

Prøv at højne smagsoplevelsen af et glas almindelige marinerede sild med en lækker hjemmelavet krydderlage. Det er nemt og kan gøres i god tid!
Antal portioner
60+ min
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sild i karrylage

Prøv at højne smagsoplevelsen af et glas almindelige marinerede sild med en lækker hjemmelavet krydderlage. Det er nemt og kan gøres i god tid!

Antal portioner

3 dage før

  • ½ liter lagereddike
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 zittauerløg i både
  • 25 g smør
  • 4 tsk ostindisk karry
  • 2 gulerødder i skiver
  • ½ tsk delikatessepaprika
  • 8 marinerede sildefileter

Tilbehør

  • 360 g rugbrød
  • 75 g koldt smør

Fremgangsmåde:

3 dage før

Kom eddike, sukker, laurbærblade, peberkorn og løg i en gryde. Bring blandingen i kog under omrøring og kog den ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og lad det bruse af. Kom den krydrede eddike, gulerødder og paprika i gryden. Lad karrylagen koge ved kraftig varme og uden låg ca. 7 min. eller til der er ca. 4 dl lage - rør af og til. Lad karrylagen køle af. Skær sildefileterne i mindre stykker og læg dem skiftevis med karrylagen i et glas, fx et patentglas. Lad sildene trække tildækket i køleskabet i 3 døgn.

Tip

Sildene kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge (inkl. trækketid).

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 15170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 35 %
Print