Sirupskage med smør
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Sirupskage med smør

Sirupskagen bliver kun bedre efter et par dage. Den serveres i skiver smurt med et lag koldt smør.

Opskriften gælder for 18 personer

2 skiver pr. person

  • 2 æg
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 125 g smør
  • 250 g sirup
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 12 tsk stødt nellike
  • 12 tsk stødt kardemomme
  • 12 tsk stødt ingefær
  • 12 tsk natron
  • 350 g hvedemel (6 dl)
  • 1 14 dl kærnemælk

Tilbehør

  • 175 g koldt smør

Pisk æg og sukker skummende. Smelt smør og sirup, og vend det i æggeblandingen. Bland krydderier, natron og hvedemel sammen, og vend det forsigtigt i dejen skiftevis med kærnemælken. Hæld dejen i 2 smurte franskbrødsforme, der hver rummer 1½ liter. Bag kagerne nederst i ovnen. Skær ved serveringen kagerne i skiver, og smør dem med smør.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 23140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 44 %
  • Alkohol: 0 %