Små bagte kartofler og wokstrimler
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Små bagte kartofler og wokstrimler

Dejlig ret som hele familien vil synes om.

Antal portioner
  • 1 kg skrubbede små kartoffel
  • 1 liter vand
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g wokstrimler af okseklump
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade

Tilbehør

  • 600 g dampede haricots verts

Indkluderet i opskriften

Kom kartoflerne i en gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Tilsæt olie og vend rundt, så det bliver godt blandet. Fordel kartoflerne på en plade med bagepapir, drys med salt og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme.

Fordel imens kødet på et andet stykke bagepapir. Træk bagepapiret med kød over på den varme bageplade og "steg" det midt i ovnen. Tag kødet ud, drys med salt og peber og vend godt rundt.

Bring imens saucen i kog og tilsæt tomatpuré. Smag saucen til.

Ved serveringen

Anret de små bagte kartofler i ét fad og wokstrimlerne i et andet. Drys kødet med basilikum og server straks sammen med sauce og bønner.

Tip

Er kartoflerne ikke små, så del dem i halve.

Bagetid for kartofler

Ca. 20 min. ved 250°.

Stegetid for kød

Ca. 4 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 21 %
  • Alkohol: 0 %