Solæg - de 4 årstider
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Solæg - de 4 årstider

Prøv denne sønderjyske egnsret, hvor vi har fået inspiration fra de fire årstider. Den både ser og smager godt på frokostbordet.

Antal portioner

Blåt vand - 2 dage før

  • 1 liter vand
  • 150 g groft salt
  • 500 g fintsnittet rødkål
  • 8 æg
  • 1 liter vand

Forår

  • 50 g Arla Buko® Naturel
  • 1 spsk stærk, grov sennep

Sommer

  • 14 tsk safrantråde
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 50 g Arla Buko® Naturel
  • 1 tsk rød kaviar

Efterår

  • 50 g Arla Buko® Naturel
  • 1 spsk stærk salsa - krydret tomatsauce

Vinter

  • 25 g Cheasy® Salatost i tern 3%
  • 50 g Arla Buko® Naturel
  • 1 spsk finthakket porre (den hvide del)

Pynt

  • karse
  • rød kaviar
  • delikatessepaprika
  • små stykker marinerede sild

Blåt vand - 2 dage før

Kom vand, salt og rødkål i en gryde og kog det ved jævn varme og under låg i ca. ½ time. Hæld blandingen i en sigte over en skål. Kasser rødkålen og lad det blå vand køle af.

Kom æggene i en gryde med koldt vand. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Bank æggeskallerne let, så de revner, og læg æggene i det blå vand. Stil det dækket i køleskabet i ca. 2 døgn.

Forår

Rør flødeost og sennep sammen. Smag til.

Sommer

Læg safrantrådene i limesaft et par minutter. Rør flødeost, limesaft med safran og kaviar sammen. Smag til.

Efterår

Rør flødeost og salsa sammen. Smag til.

Vinter

Mos osteternene med en gaffel og rør dem sammen med flødeost og porre. Smag til.

Ved serveringen

Pil de blå æg og halver dem på langs. Form, med 2 teskeer, de 4 slags flødeostecreme til små æg - 4 små æg af hver creme. Fordel flødeosteæggene på de halve blå æg. Pynt forår med karse, sommer med kaviar, efterår med paprika og vinter med sild. Server solæggene sammen med øl og snaps.

Tip

I stedet for blå æg kan man lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,3 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 5 %
  • Fedt: 72 %
  • Alkohol: 0 %