Spinattærte

Spinattærte

60+ min
Dejlig spinattærte med hytteost. Spinattærten er krydret med muskatnød og toppet med revet ost, som giver en sprød skorpe og ekstra fyldig umamismag. Server hjemmelavet spinattærte til frokost eller som en del af et aftenmåltid - fx sammen med en råkost eller kålsalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinattarte/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

Bagning:

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Dej
  • Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri.
  • Saml dejen let med vand, den skal have en smuldret konsistens.
  • Tryk dejen ud i en tærteform (22 cm) og sæt den på køl i 30 min.
Fyld
  • Rør hytteost, revet ost (hold halvdelen tilbage til topping) og æg sammen.
  • Knug væden ud af spinaten og bland spinat og krydderier i æggeblandingen.
  • Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten midt i ovnen.

Spar tid og lav tærten med en færdigkøbt tærtebund.

Energiindhold for hele retten:

11491 kJ / 2746 kcal

Næringsindhold pr. 100g

820 kJ / 196 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,4 % 7,4 g
Kulhydrat: 26,3 % 12,7 g
Fedt: 58,3 % 12,9 g
Mere inspiration

Lækker kyllingetærte med bacon og grøntsager - og sprød bund med havregryn.

Ingredienser

Dej
125 g Grahamsmel (ca. 2¼ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
150 g Smør
2½ spsk Vand
Fyld
200 g Hytteost
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
3 Æg
500 g (optøet) frossen helbladet spinat
1 tsk Groft salt
1 tsk Revet muskatnød
¼ tsk Friskkværnet peber