Sprød kylling med rodfrugter
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Sprød kylling med rodfrugter

Appelsinen giver dejlig sødme og syre til den sprødstegte kylling og de ovnbagte grønsager.

Antal portioner
  • 1 kylling
  • 1 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 persillerødder i grove stykker
  • 3 rødbeder i grove stykker
  • 4 rødløg i kvarte
  • 100 g rosiner, fx store salatrosiner
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 skrællet appelsin i små stykker

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Klip gump, rygsøjlen og vingespidserne af kyllingen. Del den i 6-8 stykker. Rens kyllingen for eventuelle rester af blod. Læg kyllingestykkerne på en rist og pensl skindet med ca. 1½ tsk af fedtstoffet. Drys med salt og peber.

Fordel, i et ovnfast fad (ca. 25 x 25 cm), grønsager, rosiner, appelsinskal og -saft. Drys med salt og peber og dryp resten af fedtstoffet over. Stil fadet på en bageplade og læg risten med kyllingestykker over grønsagerne, så kyllingen drypper ned i fadet. Bag kylling og grønsager midt i ovnen.

Ved serveringen

Anret kyllingen på et fad og fordel appelsinstykkerne mellem de varme grønsager. Server straks med brød til.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 13750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,9 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 34 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: