Sprøde kartoffelpizzaer
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Sprøde kartoffelpizzaer

Sprøde kartofler på pizza - det bliver næsten ikke bedre!

Antal portioner

Pizzabunde

  • 10 g gær
  • 1 14 dl vand - lillefingervarmt
  • 1 tsk olivenolie
  • 12 tsk groft salt
  • 200 g pizzamel eller hvedemel (3 12 dl)

Tomatsauce

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 12 spsk vand
  • 1 12 tsk tørret oregano
  • 14 tsk groft salt
  • 150 g Cheasy® Revet Mozzarella 10%
  • 600 g kartofler i meget tynde skiver
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 12 tsk groft salt
  • 50 g peperoni spegepølse i tynde strimler
  • 50 g skyllet rucolasalat

Pizzabunde

Rør gæren ud i vand. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Tomatsauce

Rør tomatpuréen sammen med løg, vand, oregano og salt.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 boller og rul hver bolle ud til en tynd, rund plade (ca. 22 cm i diameter). Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Smør tomatsaucen på bundene og drys med ost. Vend kartoflerne med olie og læg dem taglagt på pizzabundene. Drys med salt og bag 2 af pizzaerne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 15 min. Fordel halvdelen af peperonien og bag pizzaerne færdige. Fordel halvdelen af rucolaen på de 2 pizzaer og server straks (½ til hver). Bag imens de sidste 2 pizzaer.

Tip

Alle 4 pizzaer kan bages samtidig i en varmluftovn ved 225°.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min