Sprøde kartoffelpizzaer

Sprøde kartofler på pizza - det bliver næsten ikke bedre!
Antal portioner
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde kartoffelpizzaer

Sprøde kartofler på pizza - det bliver næsten ikke bedre!

Antal portioner

Pizzabunde

  • 10 g gær
  • 1¼ dl vand - lillefingervarmt
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 200 g pizzamel eller hvedemel (ca. 3½ dl)

Tomatsauce

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 70 g)
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1½ spsk vand
  • 1½ tsk tørret oregano
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • friske oreganoblade

Fremgangsmåde:

Pizzabunde

Rør gæren ud i vand. Tilsæt olie, salt og mel (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Tomatsauce

Rør tomatpuréen sammen med løg, vand, oregano og salt.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 boller og rul hver bolle ud til en tynd, rund plade (ca. 22 cm i diameter). Læg pizzabundene på 2 stykker bagepapir. Smør tomatsaucen på bundene og drys med ost. Vend kartoflerne med olie og læg dem taglagt på pizzabundene. Drys med salt og bag 2 af pizzaerne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca. 15 min. Fordel halvdelen af peperonien og bag pizzaerne færdige. Pynt med friske oreganoblade på de 2 pizzaer og server straks (½ til hver). Bag imens de sidste 2 pizzaer.

Tips

Alle 4 pizzaer kan bages samtidig i en varmluftovn ved 225°. I stedet for selv at lave tomatsauce kan du bruge en færdig pizzasauce - ca. 2½ dl

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 32 %
Print

Produkter i opskriften