Sprøde kartofler med krydret oksekød
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Sprøde kartofler med krydret oksekød

Nem og hurtig hverdagsret med kartofler, hakket kød og grøn salat. Noget for alles smag!

Antal portioner
  • 1 kg kartoffel
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt

Tomatdressing

  • 175 g cherrytomater
  • 1 dl krydret mayonnaise fx miracle whip balance
  • 14 tsk tabasco (stærk rød pebersauce)
  • 14 tsk groft salt

Krydret oksekød

  • 1 mild rød chilipeber
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 12 liter icebergsalat revet i grove stykker
  • 175 g cherrytomater i halve

Skrub kartoflerne godt og skær dem i skiver på langs. Kom dem i en skål med koldt vand og lad dem stå et kort øjeblik. Lad kartoflerne dryppe af i en sigte og tør dem godt. Bred kartoffelskiverne ud på en plade med bagepapir, dryp med olie og drys med salt. Bag kartoflerne midt i ovnen til de er sprøde og gyldne - vend i dem undervejs.

Tomatdressing

Skyl tomaterne og skær dem i små tern. Vend dem i mayonnaise sammen med tabasco og salt - vær forsigtig med tabascoen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Krydret oksekød

Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand og med en spids kniv (hvis man fjerner de hvide "vægge" bliver chilien mildere). Hak chilien fint (1 spsk i alt). Kom kødet i en varm tør sauterpande og svits det ca. 2½ min. til det smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt bladselleri, chilipeber og salt. Svits i yderligere ca. ½ min. og smag til.

Ved serveringen

Anret de sprøde kartofler på varme tallerkener sammen med det krydrede oksekød, salat, tomater og lidt af tomatdressingen. Server resten af dressingen i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %