Sursød nudelsalat med marinerede tigerrejer
Bedømmelse (5)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Sursød nudelsalat med marinerede tigerrejer

Kold nudelsalat med lune, stegte hvidløgsrejer, hvid ost og ristede sesamfrø.

Antal portioner

Marinerede tigerrejer

  • 400 g pillede rå tigerrejer
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 2 store knuste fed hvidløg
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 350 g tørrede ægnudler
  • 3 liter vand
  • 1 spsk groft salt
  • 3 spsk stærk mangochutney
  • 3 spsk japansk sojasauce
  • friskkværnet peber
  • 250 g grønne asparges i mindre stykker
  • 3 gulerødder i tynde, skrå skiver
  • 1 agurk i tynde strimler
  • 25 g smør
  • 2 spsk sesamfrø - ristede
  • 100 g Cheasy® Salatost i tern 3%

Pynt

  • limebåde

Tigerrejer

Dup rejerne tørre og kom dem i en skål. Vend limeskal, -saft, hvidløg, salt og peber sammen med rejerne og lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 15 min.

Kom imens nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld nudlerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe godt af. Rør mangochutney, sojasauce og peber sammen til en dressing og bland den med nudler, asparges, gulerødder og agurk. Vend det hele godt sammen og smag til. Anret nudelsalaten i et stort fad.

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg rejerne til marinaden er fordampet og rejerne lyserøde og faste. Anret de varme rejer på den sursøde nudelsalat, drys med ristet sesam og med let smuldret ost. Pynt med limebåde.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 0 %