Svinekam med stikkelsbærsauce
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Svinekam med stikkelsbærsauce

Svinekam med stikkelsbærsauce er en opskrift på lækker ret med masser af smag. Svinekammen serveres med velsmagende syltede stikkelsbær og stikkelsbærsauce.

Opskriften gælder for 12 personer

Svinekam

  • 4 spsk friske rosmarinblade
  • 1 spsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 svinekamme med ridsede svær (1 25 kg)
  • 12 liter vand
  • 5 friske rosmarinkviste
  • 6 zittauerløg i grove stykker

Syltede stikkelsbær

  • 500 g umodne rensede stikkelsbær
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker (1 34 dl)

Stikkelsbærsauce

  • stegesky fra svinekammene
  • 12 tsk groft salt
  • 1 liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%
  • 1 spsk lys saucejævner

Tilbehør

  • 2 kg nye kartofler
  • 750 g sukkerærter
  • 750 g forårsløg

Svinekam

Hak rosmarinbladene fint. Kom rosmarin, salt og peber på kødet og ned mellem sværene. Læg stegene på ovnens rist. Støt dem evt. med sammenkrøllet alufolie, så stegene ligger lige. Kom vand, rosmarinkviste og løg i bradepanden og læg risten med stegene ovenpå. Steg svinekammene midt i ovnen. Tag dem ud og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 65°. Lad svinekammene hvile tildækket (ikke sværen) i ca. 20 min.

Syltede stikkelsbær

Kom imens stikkelsbærrene i en gryde med kogende vand og sukker. Kog bærrene ved svag varme i ca. 2 min. Tag 2 dl af stikkelsbærrene og 1 dl af lagen fra og kom det i en skål. Lad de syltede stikkelsbær stå tildækket på køkkenbordet i ca. 1 ½ time.

Stikkelsbærsauce

Kog resten af stikkelsbærrene ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Lad bærrene dryppe af i en sigte over en skål - til der er ca. 2 dl lage. Si stegeskyen og skum evt. fedtet af. Hæld lage og stegesky tilbage i gryden. Kog ind ved kraftig varme til der er ca. 1 ½ dl. Tilsæt salt og Hvid MælkeSauce og bring atter i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog stikkelsbærsaucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Tip

I stedet for stikkelsbær kan man anvende uskrællede, syrlige æbler i tykke både, fx granny smith. Smag æblesaucen til med citronsaft.

Drikkevarer

Rødvin - côtes du rhône village.

Stegetid

Sæt stegene i en kold ovn - indstil p�� 175° og steg i ca. 1½ time.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 45500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 61,6 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 47 %
  • Alkohol: 0 %