Tangsuppe med ostebrød
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Tangsuppe med ostebrød

En dejlig simpel krydret suppe med både dyr og planter fra havet - og så er den hurtig at lave!

Antal portioner
  • 34 dl letknust tørret wakame tang
  • 12 liter vand
  • 1 liter fiskebouillon
  • 12 spsk finthakket mild røde chilipebre
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 250 g pillede rå tigerrejer
  • 5 forårsløg i tynde ringe
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 8 skiver flutes

Læg tang i blød i koldt vand i ca. 10 min. Knug den fri for væde og skær tangen ud i mundrette stykker.

Bring bouillon, chili og ingefær i kog i en gryde. Kom rejer i suppen og bring den i kog. Tilsæt tang, forårsløg, salt og peber, og lad suppen koge ved jævn varme og uden låg i ca. 1 min. Smag til.

Fordel osten på brødskiverne, og bag dem midt i ovnen til osten er gylden. Server ostebrødene til suppen.

Tip

I stedet for tørret tang kan du bruge 25 g frisk tang, fx wakame. Læg den i blød i koldt vand i ca. 10 min. - Skyl tangen, og knug den fri for væde. Skær tangen ud i mundrette stykker, og anvend den i suppen som den tørrede tang.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 28 %
  • Alkohol: 0 %