Tebrød
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tebrød

Saftige, små mandelkager med smag af lime og mynte.

Antal portioner

4 stk. pr. person

  • 100 g smuttede mandler
  • 75 g flormelis (1 12 dl)
  • 1 æggehvide (2 spsk)
  • 12 spsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 30 friske mynteblade

Kom mandlerne i en lille hurtighakker eller en foodprocessor og hak dem fint ved hurtigste hastighed i ca. 1 min. Tilsæt flormelis og kør i yderligere ca. 20 sek. Tilsæt æggehvide lidt efter lidt, limeskal og 5 mynteblade. Kør blandingen til dejen begynder at hænge sammen. Form dejen til små "æg" med to teskeer og stil dem på en plade med bagepapir. Klem et mynteblad fast på hver af tebrødene og bag dem midt i ovnen.

Tip

I stedet for lime og mynte kan du bruge ½ dl ristede og hakkede hasselnødder. Pynt kagerne med hele hasselnødder og bag dem midt i ovnen. Dyp bunden i smeltet mørk chokolade.

Bagetid

12-14 min. ved 175°.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 3710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: