Tomatsuppe med løg
Bedømmelse (9)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Tomatsuppe med løg

Vil du lave din egen tomatsuppe fra bunden er her opskriften på en cremet, fyldig klassiker.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 4 zittauerløg i store tern
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 400 g flåede tomater i grove tern - friske eller fra dåse
  • 3 12 dl grønsagsbouillon
  • 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 34 tsk groft salt

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt tomatpuré, tomater og bouillon. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op). Blend hver portion ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til suppen er glat. Kom tomatsuppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og salt og varm suppen igennem. Smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 52 %
  • Alkohol: 0 %