Trekornsgrød med abrikoskompot
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Trekornsgrød med abrikoskompot

Den søde abrikoskompot smager dejligt til grøden, som er velegnet til de mindste men også lækker for de større.

Antal portioner

Abrikoskompot

  • 250 g tørrede abrikoser
  • 4 dl vand
  • 1 12 spsk sukker
  • 2 appelsiner
  • 3 spsk friskpresset citronsaft

Trekornsgrød

  • 2 dl vand
  • 50 g mellemfine byggryn (34 dl)
  • 50 g knækkede hvedekerner (34 dl)
  • 1 liter mælk
  • 4 spsk hirseflager
  • 1 tsk groft salt

Abrikoskompot

Klip abrikoserne i strimler og kom dem i en gryde sammen med vand og sukker. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Hæld abrikosblandingen i en skål og mos den let. Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med - gem saften. Skær appelsinfileterne i mindre stykker. Vend appelsinstykker og -saft i abrikoserne. Smag til med citronsaft.

Trekornsgrød

Bring vand, byggryn og hvedekerner i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælk og bring atter blandingen i kog. Lad grøden koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Rør af og til. Tag låget af gryden og lad grøden koge ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt hirseflager og salt og kog yderligere ca. 5 min., stadig under omrøring. Smag grøden til. Server trekornsgrøden sammen med lun eller kold abrikoskompot.

Tips

Grøden kan også serveres med koldt smør og kanelsukker (blandingsforhold: 1 tsk kanel blandet med 2 spsk sukker). Kompotten kan også serveres til syrnede mælkeprodukter, fx tykmælk.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 12 %
  • Alkohol: 0 %