Æblebåde med stjerneanissirup
30 min

Æblebåde med stjerneanissirup

Skønt tilbehør med fast modnet ost og sprøde rugbrødssticks.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblebåde med stjerneanissirup

Skønt tilbehør med fast modnet ost og sprøde rugbrødssticks.

Antal portioner
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang og vaniljekorn heraf
  • 2 stjerneanis
  • 2 æbler, fx granny smith

Fremgangsmåde:

Kom vand, sukker, stjerneanis, vaniljestang, og -korn i en lille gryde og bring det i kog. Skyl æblerne, del dem i kvarte og fjerne kernerne. Skær æblene i tynde både. Kom æblerne i lagen og kog dem i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad æblerne stå i ca. 15 min. Kom æblebådene i en skål. Kog lagen ind ved kraftig varme og uden låg i ca. 8 min. - eller til det begynder at blive til sirup.

Ved serveringen

Tag osten ud af køleskabet ca. ½ time inden serveringen. Fordel de vaniljekogte æbler på små tallerkener og dryp med sirup. Server sammen med ost og ristet rugbrød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 31 %
Print