Æblechips
45 min

Æblechips

Prøv et sundt alternativ til traditionelle chips. Denne opskrift på sunde og lækre æblechips kan nydes som snack, men er også velegnet i en salat!
Bedømmelse (24 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblechips

Prøv et sundt alternativ til traditionelle chips. Denne opskrift på sunde og lækre æblechips kan nydes som snack, men er også velegnet i en salat!

Antal portioner
  • 3 æbler, fx granny smith
  • 1 dl æblecidereddike
  • 50 g smør - smeltet
  • ¾ tsk fint salt

Fremgangsmåde:

Vask og tør æblerne. Fjern hele kernehuset, fx med et parisiennejern. Skær æblerne i 1 mm tynde skiver. Vend dem efterhånden i æblecidereddike, så de ikke bliver brune. Pensl æbleskiverne på begge sider med det smeltede smør og fordel dem, uden at overlappe, på 3 plader med bagepapir. Sæt pladerne øverst, midt og nederst i ovnen.

Når æblechips"ene kommer ud af ovnen, er de stadig bløde. Lad dem køle af på en bagerist, så bliver de sprøde. Drys de sprøde æblechips med salt, og spis straks. De bliver bløde, hvis de står for længe.

Æblechips"ene kan spises som snacks, men er også lækre i en salat eller som pynt på en forret eller frokostret.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 150° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2360 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 67 %
Print