Æblegrog
30 min

Æblegrog

Varm krydret æblejuice med calvados, vermouth og citron - et godt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblegrog

Varm krydret æblejuice med calvados, vermouth og citron - et godt alternativ til den traditionelle rødvinsgløgg.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 skiver uskrællet æble, fx elstar - halverede
  • 8 hele nelliker
  • 4 dl æblejuice
  • 1¼ dl calvados (æblebrændevin)
  • 1¼ dl tør vermouth, fx noilly prat
  • 4 spsk sukker
  • 4 skiver citron, halverede

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen og vend de halve æbleskiver og nelliker i smørret. Tilsæt juice, calvados, vermouth og sukker. Bring blandingen i kog og smag til.

Ved serveringen

Fordel citronskiverne i 4 glas (som tåler varme). Fordel æbleskiver og nelliker i glassene og hæld den varme grog over. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,7 g
  • Protein: 0 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 19 %
  • Alkohol: 40 %
Print