Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med smuldredej og bær

Æblekage med smuldredej, bær og knasende nødder. Lækker crumble af bl.a. havregryn og mandler. Æblekagen med smuldredej er en populær klassiker både til eftermiddagskaffen og som dessert.

Antal portioner
  • 75 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 75 g brun farin (ca. 1¼ dl)
  • 50 g havregryn (ca. 1¾ dl)
  • 50 g grofthakkede mandler
  • ½ tsk groft salt
  • 75 g smør
  • 4 store æbler i små tern, fx jonagold (ca. 500 g)
  • 150 g frosne blandede bær, fx hindbær, brombær og blåbær
  • 1 spsk flydende honning

Fremgangsmåde:

Bland mel, farin, havregryn, mandler og salt. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i blandingen.

Læg æbler og halvdelen af bærrene i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm) og dryp honningen over. Fordel smuldredejen over frugtblandingen, tryk de resterende bær let ned i dejen og bag æblekagen midt i ovnen. Server æblekagen lun med letpisket flødefraiche til.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 56 %
Print