Æblekage

Æblekage

60+ min
Fryseegnet
Æblekage - en rigtig klassiker på kagebordet! Denne æblekage er med undertoner af ingefær og kardemomme. Æblekagen er meget saftig og lækker, da der både er revne æbler i dejen - og æblebåde på toppen. Server gerne æblekagen med med iskoldt flødeskum eller cremefraiche.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Æblekage
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt smør og ingefær og rør dejen godt sammen.
  • Bland mel, bagepulver, kardemomme og salt sammen og rør det i æggeblandingen. Riv 2 æbler groft og vend dem i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter).
  • Skær de resterende æbler i tynde både, vend dem med limesaft og stik æblebådene ned i dejen - taglagt og i cirkelfacon. Bag æblekagen midt i ovnen.
Ved serveringen
  • Drys æblekagen med flormelis og server den med flødeskum eller cremefraiche.

Du kan undlade ingefær og kardemomme - og tilsætte kanel , så har du en mere klassisk æblekage.

Energiindhold for hele retten:

19251 kJ / 4601 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1036 kJ / 248 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 3,8 % 2,3 g
Kulhydrat: 43,3 % 26,4 g
Fedt: 52,9 % 14,8 g
Mere inspiration

Har du fået lyst til at bage flere kager, så er denne her også lækker.

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Æblekage
3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
200 g Smør - smeltet
2 tsk Fintrevet frisk ingefær
200 g Hvedemel (ca. 3¼ dl)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Stødte kardemommefrø (fra ca. 15 hele kapsler)
½ tsk Groft salt
5 Store, røde æbler, fx jonagold (ca. 750 g)
2 spsk Friskpresset limesaft
Pynt
Flormelis
Tilbehør
¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum - eller cremefraiche 18%
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk