Æblekage
Bedømmelse (25)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Æblekage

Denne opskrift på æblekage tager sit udgangspunkt i friske syrlige æbler, gerne af sorten Gloster. God til en hyggelig stund med venner eller familie.

Antal portioner

18 stykker pr. kage

  • 4 syrlige æbler, fx Gloster
  • 2 æg
  • 150 g sukker (1 34 dl)
  • 50 g smeltet smør
  • 34 dl mælk
  • 150 g hvedemel (2 12 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 12 tsk stødt kanel

Pynt

  • flormelis

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i både og læg dem i koldt vand. Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Bland smør og mælk og pisk blandingen i "æggesnapsen". Bland mel og bagepulver og vend det i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 22 x 30 cm). Drys dejen med 1 tsk kanel. Hæld vandet fra æblebådene og læg dem taglagt på dejen og drys resten af kanelen over æblerne. Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 8520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: