Æblepakker med flødecreme

Æblepakker med denne cremede syrlige og dog søde flødecreme. Prøv dem evt. næste gang du skal have gæster - eller bare en dag du har lyst.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblepakker med flødecreme

Æblepakker med denne cremede syrlige og dog søde flødecreme. Prøv dem evt. næste gang du skal have gæster - eller bare en dag du har lyst.

Opskriften gælder for 15 personer

Æblefyld

  • 5 skrællede æbler i mindre stykker, fx coxorange
  • 50 g grofthakkede smuttede mandler
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk mørke rosiner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 25 g smør - smeltet
  • 5 plader optøet frossen butterdej
  • 100 g groftrevet ren, rå marcipan
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk rørsukker

Flødecreme

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Fremgangsmåde:

Æblefyld

Vend alle ingredienserne sammen i en skål.

Rul hver butterdejsplade tyndt ud (ca. 15 x 36 cm) på et meldrysset bord. Del hver plade i 3 stykker (a ca. 15 x 12 cm). Lad dem hvile i ca. 20 min. Læg ca. 1 spsk marcipan og ca. ½ dl æblefyld midt på hvert dejstykke. Luk hver pakke ved at samle de 4 hjørner om fyldet og lukke spidsen med et lille klem. Stil pakkerne på plader med bagepapir. Pensl med æg, drys med sukker og bag æblepakkerne midt i ovnen.

Flødecreme

Rør fløde, citronsaft og sukker sammen i en skål og stil det tildækket på køkkenbordet i ca. ½ time. Pisk flødeblandingen med en gaffel, til den har en cremet konsistens. Smag flødecremen til.

Ved serveringen

Fordel lidt flødecreme på hver desserttallerken og stil herpå en lun æblepakke. Pynt med citronmelisse. Server resten af æblepakkerne og flødecremen ved siden af.

Tips

Æblepakkerne kan tilberedes og stå tildækket i køleskabet i 3-4 timer før bagningen. Æblepakkerne kan også serveres uden flødecreme, til en kop te eller kaffe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,3 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 62 %
Print