Æblepandekager

Lækre pandekager med fyld af æbler er gode som efterårs- eller vinterdessert og bedst med danske æbler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblepandekager

Lækre pandekager med fyld af æbler er gode som efterårs- eller vinterdessert og bedst med danske æbler.

8 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 3 æbler fx ingridmarie
  • 1 spsk sukker
  • ½ dl mørk rom

Dej

  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1½ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl mælk
  • 2 æggehvider
  • smør til stegning

Kanelsukker

  • 4 spsk sukker
  • 2 tsk stødt kanel

Tilbehør:

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne. Skær dem i kvarte og fjern kernehusene. Skær æblerne i meget tynde skiver og læg dem i en skål. Fordel sukker og rom over skiverne og lad æblerne stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Dej

Bland mel, bagepulver, sukker og salt sammen. Rør æggeblommer og mælk i lidt efter lidt. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Smelt lidt smør på en lille teflonpande (ca. 14 cm i diameter). Fordel 2 spsk dej på panden og læg herpå æbleskiver. Fordel 1 spsk dej over æblerne og bag ca. 1 min. til kanten er svagt gylden. Vend pandekagen og bag den ca. 1 min. mere. Hold pandekagerne varme på et fad anbragt over vandbad, eller i ovnen.

Kanelsukker

Bland sukker og kanel sammen og server det som drys til pandekagerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 7 %
Print