Æblesnegle
60+ min

Æblesnegle

Små lækre godbidder. Så nemme at børnene kan være med.
Fryseegnet
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblesnegle

Små lækre godbidder. Så nemme at børnene kan være med.

30 snegle pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

Fyld

  • 60 g brun farin (ca. 1 dl)
  • 1 groftrevet, uskrællet æble, fx golden delicious
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g Buko® Naturel

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Lun mælken og hæld den i en skål. Rør gæren ud heri og tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.

Fyld

Rør farin, revet æble, ingefær og kardemomme godt sammen. Vend flødeost i - fyldet bliver lidt tyndt, men bliver fast når det er bagt.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en aflang plade (ca. 25 x 40 cm) og fordel fyldet herpå - lad ca. 4 cm være fri foroven. Rul dejen sammen på den lange led, som til roulader, og skær hver i 15 skiver (a ca. 2½ cm). Sæt sneglene på plader med bagepapir og bøj den yderste dejende ind under hver snegl. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen. Server sneglene lune.

Tips

Lun sneglene på en brødrister eller i ovnen, hvis de skal spises dagen efter eller har været frosset. Sneglene kan evt. pyntes med glasur.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225° - traditonel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %
Print