Æblestænger

Kan du næsten dufte de lune færdige kager..... og så kan du jo gemme den ene til senere og bage den en dag du lige står og mangler.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblestænger

Kan du næsten dufte de lune færdige kager..... og så kan du jo gemme den ene til senere og bage den en dag du lige står og mangler.

14 stykker pr. portion

Antal portioner
  • 250 g koldt smør
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 250 g mosede, kogte kartofler

Fyld

  • 5 skrællede æbler i tynde både, fx coxorange
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og kartofler og saml hurtigt dejen. Må ikke æltes. Læg den koldt 3-4 timer. Rul dejen ud til 2 plader (ca. 25 x 35 cm).

Fyld

Læg æblerne taglagt på midten af dejpladerne. Drys med sukker og kanel. Buk kanterne ind over fyldet hele vejen rundt. Lad en stribe være åben på midten. Pensl med æg og drys med sukker. Sæt æblestængerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Server æblestængerne lune.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %
Print