Æbletærte med knald i låget

Frugt, nødder og flødeskum - det fungerer bare sammen. Og så kommer der ekstra knald på med frisk ingefær og cognac.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletærte med knald i låget

Frugt, nødder og flødeskum - det fungerer bare sammen. Og så kommer der ekstra knald på med frisk ingefær og cognac.

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 50 g blød nougat
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g rørsukker
  • 1 spsk skrællet, fintrevet frisk ingefær
  • 2 æg
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 600 g madæbler, fx belle de boskoop
  • 3 spsk cognac eller calvados

Hertil

Fremgangsmåde:

Tag smørret ud af køleskabet. Skær nougat og marcipan i terninger på ca. 1½ x 1½ cm. Rør smørret blødt med sukker og ingefær med en el-pisker, tilsæt et æg ad gangen og pisk. Rør melet hurtigt i og vend også marcipan og nougat hurtigt i dejen. Skræl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehus og skær dem i smalle både. Fordel æblerne i en smurt tærteform på ca. 24 cm og vend cognac i. Hæld dejen over æblerne og bag tærten midt i ovnen, til æblerne er bløde, og dejlåget er gyldent. Server gerne lun med flødeskum.

Tips

Du kan udelade cognac.Tærten kan også laves i små portionsforme eller ovnfaste kopper, de skal have 20-25 min. i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 67 %
Print