Æbletoast
15 min

Æbletoast

Et anderledes mellemmåltid med sødme og sprødhed - den er nem at lave og mætter dejligt!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æbletoast

Et anderledes mellemmåltid med sødme og sprødhed - den er nem at lave og mætter dejligt!

Antal portioner
  • 4 skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • ½ tsk stødt kanel
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 uskrællede æbler i tynde både, fx elstar

Fremgangsmåde:

Smør rugbrødet med smør og drys med kanel og sukker. Fjern blomst og stilk fra æblerne og skær dem i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblebådene i skiver. Læg rugbrødet sammen om æblebådene 2 og 2. Del hver sandwich i 2 og læg dem på en plade med bagepapir. Gratiner æbletoastene midt i ovnen, eller rist dem i en toastmaskine, til de er gyldne - ca. 3 min. Drys evt. med lidt kanel til pynt.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 27 %
Print