Abrikoskager med appelsincreme

Små up-side-down kager. Fin og frisk i både smag og farve.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Abrikoskager med appelsincreme

Små up-side-down kager. Fin og frisk i både smag og farve.

Opskriften gælder for 10 personer

Abrikoskager - 10 stk.

  • 50 g smør
  • 10 små aluforme (ca. 1 dl)
  • 10 halve, syltede abrikoser (ca. 175 g)
  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl Kløver® sødmælksyoghurt appelsin
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver

Appelsincreme

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 2 pillet appelsiner i skiver

Fremgangsmåde:

Abrikoskager

Smelt smørret i en lille gryde og og lad det køle lidt af. Pensl aluformene med smeltet smør - gem resten til dejen. Hæld abrikoserne til afdrypning i en sigte.

Pisk æg, sukker og appelsinskal til blandingen er let og luftig. Vend yoghurt i æggeblandingen. Bland hvedemel og bagepulver sammen og sigt det ned i dejen. Rør forsigtigt melet i dejen og derefter resten af smørret. Læg en abrikos i hver aluform og fyld formene ¾ op med dej. Bag kagerne midt i ovnen til de er lysebrune. Lad kagerne køle lidt af - i formene - på en bagerist. Løsn kagerne i kanten med en kniv og vend dem forsigtigt ud. Lad kagerne køle helt af på bageristen.

Appelsincreme

Pisk fløde og vaniljesukker til et let skum. Rør forsigtigt flødeskum og yoghurt sammen.

Ved serveringen

Anret 1 kage, lidt appelsincreme og friske appelsinskiver på 10 desserttallerkener. Pynt kagerne og server straks.

Tip

Appelsincremen smager også godt til frisk frugtsalat.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Til disse kager vil en sød, hvid vin på muscat-druen være god, fx en muscat st. jean de mireval Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin