Æg med sennepscreme
30 min

Æg med sennepscreme

En superdejlig frokostret serveret med godt rugbrød. Mums!
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æg med sennepscreme

En superdejlig frokostret serveret med godt rugbrød. Mums!

Antal portioner
  • 750 g friske grønne asparges
  • ½ tsk groft salt

Sennepscreme

  • 2 past. æggeblommer (ca. ½ dl)
  • 1½ spsk vand
  • 2 spsk dijonsennep med honning
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl frisk klippet purløg
  • 2 dl Cheasy® fraiche 5%

Smilende æg

  • 6 æg

Tilbehør

  • 300 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Knæk det nederste af aspargesene, skyl og tør dem. Lad en grillpande blive godt varm. Grill aspargesene på 2 sider - i alt ca. 5 min. Drys dem med salt.

Sennepscreme

Hæld æggeblommer, vand og sennep i en lille tykbundet gryde og pisk det sammen ved jævn varme i ca. 6 min. - blandingen må ikke koge. Tag gryden af varmen og vend salt, peber, purløg og fraiche i. Smag sennepscremen til.

Smilende æg

Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Ved serveringen

Fordel sennepscreme på tallerkener. Læg de grillede asparges og halve æg på cremen og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,8 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 36 %
Print