Æggekage med cocktailpølser og tomater
45 min

Æggekage med cocktailpølser og tomater

Æggekage er skøn som lun frokostret eller som en gang hurtig aftensmad. Brug evt. de grøntsager du har i køleskabet som fyld.
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æggekage med cocktailpølser og tomater

Æggekage er skøn som lun frokostret eller som en gang hurtig aftensmad. Brug evt. de grøntsager du har i køleskabet som fyld.

Antal portioner
  • 200 g cocktailpølser
  • 25 g smør
  • 150 g cherrytomater

Pynt:

  • kviste af kruspersille

Tilbehør:

  • 240 g groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Pisk æg, fløde og vand sammen i en skål. Tilsæt krydderurter og krydderier. Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Hæld æggeblandingen i panden og skru ned til meget svag varme. Skub forsigtigt i blandingen, til den begynder at stivne, ca. 8 min. Læg låg på panden og bag æggekagen færdig i ca. 12 min. (ca. 20 min. i alt).

Skær et kryds i toppen af pølserne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist pølserne ved kraftig varme i ca. 2 min. eller til de har fået lidt farve. Skær cherrytomaterne i halve.

Ved serveringen

Server æggekagen i panden eller lad den glide over på et fad. Fordel tomater og de varme pølser oven på æggekagen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 65 %
Print